Mediáció


A mediáció egy alternatív vitarendezési fórum, amelyben lehetőség van arra, hogy a felek peren kívül megegyezzenek egymással vitás kérdésekben és mindkét fél számára megfelelő és elfogadható egyezséget kössenek. A mediáció arra koncentrál, hogy a két fél megismerje egymás álláspontját és a folyamat során feltárt konfliktust okozó témában megegyezés szülessen a felek között, melyet a későbbiekben mindketten képesek és hajlandóak betartani.

Rendkívül költség- és idő hatékony módszer, amely a vitában álló felek kapcsolatára is pozitív hatással lehet.

Mediátorként segítek az egymással konfliktusban álló feleknek abban, hogy megértsék egymás szempontjait. Megkíséreljük a másik fél helyzetét egy új perspektívából megismerni és körbejárni. A mediáció célja jobban megérteni a másik motivációját, átlátni egymás kommunikációját és a mögötte rejlő szükségletet. A mediációnak köszönhetően a jövőre nézve egy hatékonyabb kommunikációt alakíthatunk ki a felek között. A mediációt lehet az élet bármely területén alkalmazni, ahol úgy érezzük, elakadt a kommunikáció a másik féllel, legyen az család, párkapcsolat, házasság, munkahelyi, iskolai vagy lakókörnyezet.

A mediációt külföldi ügyfél esetén német és angol nyelven is tudom biztosítani (ebben az esetben a díjszabás eltérhet a magyar nyelvűétől).